Üdv minden kedves olvasónknak!

Két igen impozáns termékújdonságról kaptunk hírt - a XONE:DB4 csúcskategóriás DJ mixer/ audió interfész kistestvéréről, illetve egy négy csatornás hangkártyával rendelkező audió interfész - MIDI kontroller termékkombinációról, a XONE:K2-ről szeretnénk beszámolni nektek.

XONE:DB2

Az Allen & Heath egy teljesen digitális, professzionális DJ mixer, mely két rendkívül hatásos FX-engine-nel van ellátva, és gyakorlatilag a XONE:DB4 minden fontos jellemzőjét magában hordozza egy megfizethetőbb, kisebb kivitelezésű verzióban.

 

 

A DB4 négy bemeneti csatornával rendelkezik, melyek bemeneti mátrix elrendezésben konfigurálhatók - kedvünk választhatunk a négy analóg, négy USB, illetve két digitális forrás közül. A DB4-ből ismert, három konfigurációban használható EQ is bekerült a DB2-be - használhatjuk hagyományos aszimmetrikus EQ-ként, total Kill módban, vagy felül- illetve aluláteresztő szűrőként, állítható rezonanciával. Mindegyik csatorna kiküldhető közvetlenül a master kimenetre, vagy a két effektprocesszor valamelyikére.

Mindkét FX engine öt alapvető stúdióminőségű effekt típust kínál, melyek az iLive professzionális turné FX-rendszerből lettek átörökítve. A DB2 esetében ezen algoritmusok DJ-centrikus felhasználásra lettek optimalizálva. Delay, reverb, modulator, resonator, damage típusú effektek közül választhatunk - mindegyik típushoz előre konfigurált, minőségi megszólalást biztosító preset beállítások tartoznak. A csatornánkénti nagyméretű FX dry/wet potméter rendkívül kézreálló.

A beépített, többsávos USB2 hangkártya lehetővé teszi a felvételt, illetve lejátszást számítógépes audió szoftver segítségével, 4 sztereó send és return jelút segítségével. A DB2 mindegyik vezérlője küld MIDI üzeneteket; a keverőpult a MIDI shift gomb hatására MIDI kontrollerként is használható, így az FX választó kontrollerek és küldenek MIDI üzeneteket anélkül, hogy a keverőpult beállításai módosulnának.

A DB4-hez hasonlóan a DB2 is rendelkezik az X:LINK aljzattal, melynek segítségével csatlakoztathatjuk az új K2 MIDI kontrollert.

 

XONE:K2

Az Allen & Heath bemutatja a XONE:K2-t, mely egy MIDI kontroller és audió interfész egyben - négy csatornás hangkártyát, konfigurálható, három színű megvilágítással rendelkező MIDI kezelőfelületet nyújt a felhasználók számára. USB tápellátással rendelkezik; az X:LINK aljzattal csatlakoztatható más XONE eszközökhöz.

 

 

A K2 minden MIDI-kompatibilis DAW szoftverrel és népszerű DJ-szoftver rendszerrel képes együttműködni (Ableton, Traktor Pro, Serato Scratch Live). 52 vezérlővel rendelkezik - 12 analóg és 6 végtelen encoder nyomókapcsolóval, 4 lineáris tolópotméter, valamint 30 háttérvilágított performance kapcsoló segíti a teljeskörű MIDI vezérlést. A felsorolt vezérlőkkel összesen 171 MIDI control üzenetet képes küldeni 3 layer-re elosztva. Az eszköz MIDI kezelőfelülete a felhasználó által konfigurálható, így Open Architecture Mode (váltható layer-ek) és Latching Layers Mode (fix layer használat) is rendelkezésre áll.

A K2 beépített négycsatornás hangkártyával rendelkezik, mely 44.1 és 48 KHz-en is képes működni - minden csatorna a PC-n fut - 2 sztereó csatorna használata válik így lehetővé, mely tetszőleges konfigurációkban használható.

Két K2 együttes használata is lehetséges az Allen & Heath X:LINK protokollja segítségével. Az X:LINK hagyományos RJ45 csatlakozó aljzattal operál, melyen keresztül adatátvitelt és tápellátást is biztosít, ezáltal a DAW-unkat egy USB-porton keresztül köthetjük össze két K2 kontrollerrel.

A XONE:K2 strapabíró műanyag házzal és fém előlappal rendelkezik, és az A&H egyéni potméter kialakításával rendelkezik. Tartozékként hordtáska is jár hozzá.

 

 

 

Címkék: allen&heath xone:db2 xone:k2 xone:db4 kistestvér

A bejegyzés trackback címe:

https://xonedj.blog.hu/api/trackback/id/tr933279606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása