Sziasztok!

Az Allen & Heath új firmware-t fog megjelentetni csúcskategóriás DJ keverő / audió interfész eszközeihez, a XONE:DB2 és DB4 modellekhez. Az új szoftver még részletesebb effektezést tesz majd lehetővé, illetve továbbfejlesztett formában kínálja majd a XONE:DB2/DB4 és a XONE:K2 kontroller közötti együttműködést.

 

db2_425.jpg

 

A XONE:DB4 v2.0 Firmware sokkal több kreatív szabadságot kínál a továbbfejlesztett FX konfigurációs lehetőségekkel, melyek révén a felhasználók maguk határozhatják meg, hogy az FX szekció, az EQ szekció, illetve az FX ON kapcsoló a jelút melyik részén kerüljön aktiválásra, beleértve a sokak által igényelt Post Fade FX-et (fader utáni effekt).

Emellett mindegyik FX szekció használható lesz majd Classic, Send vagy Hybrid módban, így minden effekt típust kissé eltérő formában használhatunk. Az új firmware egy teljesen új, rendkívül hatékony effekt algoritmussal is kiegészíti az eszköz által kínált palettát: ez az Infrabass, mely egy mélyfrekvenciás enchancer (kiemelő), mely infra basszus energiát hoz létre a szub basszus tartományban.

A DB4 update egy új eszközt is tartalmaz (spatial crossover), melynek segítségével egy beállítható cross-over pont felett vagy alatt is függetlenül állíthatóvá válik a sztereó térérzet. A panorámázást elősegítő master balance control is beépítésre került, és a mikrofon/aux bemenet már mind a négy csatornára elirányítható, így akár többféle módon is effektezető és loopolható. A MIDI csatorna szekció és az új MIDI Clock generátor a master tempó irányításának lehetőségét kínálja egy tekerőpotméter mozgatásával - ez új távlatokat nyit a DAW-ok vezérlése terén.

A XONE:DB2 V2.0 update az alábbi DB4 funkciókkal bővíti az eszközt: spatial crossover, Infrabass algoritmus, master MIDI Clock generátor, kimeneti panoráma szabályzó (master output pan control). Emellett az új firmware a két FX szekció sorba kötését is lehetővé teszi a még fejlettebb effektezés érdekében. Cascade módban az X FX szekció kimenete az Y FX szekció bemenetére kerül, így a hozzájuk rendelt csatornák kettős effektezésen mennek keresztül.

 

k2_425.jpg

 

Végezetül a XONE:K2 V2.0 fimware és DB4 V2.0 firmware-ek egy új, izgalmas integrációs funkcióval lettek ellátva: X-Link-en keresztül összekötve mind a négy DB4 Looper vezérelhető a K2-ről, így a felhasználó keverheti a loopolt, illetve nem loopolt sávokat a K2 faderei segítségével, menet közben változtatva a körhosszt a gombok használatával.

Az új Allen & Heath firmware update-ek hamarosan elérhetők lesznek: az új szoftver kiadások biztosítják majd, hogy a DB széria tagjai változatlanul megőrizzék a legfejlettebb DJ eszköz titulust.

 

 

Címkék: firmware Allen & Heath XONE:DB2 XONE XONE:DB4 XONE:K2 V2.0

A bejegyzés trackback címe:

http://xonedj.blog.hu/api/trackback/id/tr554835095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.