Sziasztok!

Az Allen & Heath új firmware-t fog megjelentetni csúcskategóriás DJ keverő / audió interfész eszközeihez, a XONE:DB2 és DB4 modellekhez. Az új szoftver még részletesebb effektezést tesz majd lehetővé, illetve továbbfejlesztett formában kínálja majd a XONE:DB2/DB4 és a XONE:K2 kontroller közötti együttműködést.

 

db2_425.jpg

 

A XONE:DB4 v2.0 Firmware sokkal több kreatív szabadságot kínál a továbbfejlesztett FX konfigurációs lehetőségekkel, melyek révén a felhasználók maguk határozhatják meg, hogy az FX szekció, az EQ szekció, illetve az FX ON kapcsoló a jelút melyik részén kerüljön aktiválásra, beleértve a sokak által igényelt Post Fade FX-et (fader utáni effekt).

Emellett mindegyik FX szekció használható lesz majd Classic, Send vagy Hybrid módban, így minden effekt típust kissé eltérő formában használhatunk. Az új firmware egy teljesen új, rendkívül hatékony effekt algoritmussal is kiegészíti az eszköz által kínált palettát: ez az Infrabass, mely egy mélyfrekvenciás enchancer (kiemelő), mely infra basszus energiát hoz létre a szub basszus tartományban.

A DB4 update egy új eszközt is tartalmaz (spatial crossover), melynek segítségével egy beállítható cross-over pont felett vagy alatt is függetlenül állíthatóvá válik a sztereó térérzet. A panorámázást elősegítő master balance control is beépítésre került, és a mikrofon/aux bemenet már mind a négy csatornára elirányítható, így akár többféle módon is effektezető és loopolható. A MIDI csatorna szekció és az új MIDI Clock generátor a master tempó irányításának lehetőségét kínálja egy tekerőpotméter mozgatásával - ez új távlatokat nyit a DAW-ok vezérlése terén.

A XONE:DB2 V2.0 update az alábbi DB4 funkciókkal bővíti az eszközt: spatial crossover, Infrabass algoritmus, master MIDI Clock generátor, kimeneti panoráma szabályzó (master output pan control). Emellett az új firmware a két FX szekció sorba kötését is lehetővé teszi a még fejlettebb effektezés érdekében. Cascade módban az X FX szekció kimenete az Y FX szekció bemenetére kerül, így a hozzájuk rendelt csatornák kettős effektezésen mennek keresztül.

 

k2_425.jpg

 

Végezetül a XONE:K2 V2.0 fimware és DB4 V2.0 firmware-ek egy új, izgalmas integrációs funkcióval lettek ellátva: X-Link-en keresztül összekötve mind a négy DB4 Looper vezérelhető a K2-ről, így a felhasználó keverheti a loopolt, illetve nem loopolt sávokat a K2 faderei segítségével, menet közben változtatva a körhosszt a gombok használatával.

Az új Allen & Heath firmware update-ek hamarosan elérhetők lesznek: az új szoftver kiadások biztosítják majd, hogy a DB széria tagjai változatlanul megőrizzék a legfejlettebb DJ eszköz titulust.

 

 

Címkék: firmware Allen & Heath XONE:DB2 XONE XONE:DB4 XONE:K2 V2.0

Sziasztok!


Ha még nem tettétek volna, most igazán érdemes megtekinteni és bejelölni magatokat a Hangfoglalásról készült fotóalbumunkon az AudioZóna Facebook-oldalon, mert a megosztók és tagelők között ajándékokat sorsolunk ki! Nincs más hátra, mint előre - keressétek meg magatokat a fotókon, tageljétek magatokat, és osszátok meg az albumot Facebook-on! Megéri!

 

oszd_meg_425.jpg

 

Címkék: nyereményjáték Facebook KORG Hangfoglalás AudioZóna

Sziasztok!

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számos DJ-centrikus termékkel vártuk az érdeklődőket az AudioZóna standjánál. A KORG ide vonatkozó eszközei mellett az Allen & Heath DJ keverő / audió interfész csúcsmodellje, a XONE:DB4 is kipróbálható volt - az A&H sokoldalú effekt algoritmusokkal, analóg filterrendszerrel, bemeneti mátrix megoldással felruházott eszköze egyszerre tud analóg, digitális bemeneteket fogadni, de emellett oda-vissza képes kommunikálni USB-n keresztül számítógépünkkel, így audió interfészként is kiválóan használható. Természetesen a DJ-zés iránt fogékony látogatók nehezen tudtak szabadulni az eszköztől, hiszen már csupán az effekt preszetek olyan karakteresek, hogy még a laikusok számára is mesze túlmutatnak az átlagos effektprocesszorok hangzásán.

Xone_DB4_Front_3Quarter 425.jpg

Íme néhány kép az eseményről - a Hangfoglalásról több galériát is találtok az AudioZóna Facebook-oldalán.

7_440.jpg

5_440.jpg

644579_420841634635678_950507232_n.jpg

577145_420844121302096_1328965162_n.jpg

485675_420841361302372_59336325_n.jpg

 

Címkék: Allen & Heath XONE:DB4 Hangfoglalás 2012 AudióZóna

Sziasztok!

Izgalmas három napnak nézünk elébe - Közép-Európa legrangosabb zenei találkozója és vására idén is a zeneipar és stúdiótechnika legérdekesebb újdonságaival, valamint fellépők hadával várja az érdeklődőket október 5-től 7-ig a SYMA Sport-és Rendezvénycsarnokban. Ezúttal már mindhárom csarnok a kiállítók rendelkezésére áll, így még nagyobb területen csemegézhetnek a kedves látogatók!

Természetesen az Audiozóna cégcsoport is nagy erőkkel képviselteti magát az eseményen, mind a halk (A12), mind pedig a hangos (B23) teremben. Számos érdekfeszítő hangszerbemutató és koncert keretében híres-hírhedt előadók fogják az esemény mindhárom napján szórakoztatni a nagyérdeműt. Íme a teljes Audiozóna programfüzet (a képre kattintva megtekinthető a nagyobb méretű verzió):

az_progf_425.jpg

Címkék: Hangfoglalás 2012 SYMA Sport- és Rendezvényközpont Audiozóna

Négy nap múlva Hangfoglalás!

 2012.10.01. 14:59

Sziasztok!

Pénteken, azaz október 5-én újra összegyűlnek a zeneipar, a stúdiótechnika prominens képviselői, zenészekkel, zenebarátokkal, érdeklődőkkel egyetemben, hogy az elkövetkezendő három napot a hangszereknek és az azokat övező technikai megoldásoknak szenteljék. Az érdeklődőket termékújdonságok egész sora, a legprofesszionálisabb hangszerek, megoldások, koncertek, valamint egyéb finomságok várják majd.

 

Hangfoglalas2012palakat_425.jpg

 

Ahogyan azt már az elmúlt években megszokhattátok, idén sem fogtok unatkozni, ha ellátogattok hazánk és Közép-Európa legjelentősebb hang- és stúdiótechnikai rendezvényére. Újdonság, hogy idén már a SYMA Sport- és Rendezvényközpont mindhárom csarnoka a kiállítók rendelkezésére áll, s így külön-külön térbe kerülnek a teljesen csendes, a félhangos és a koncert hangerővel zajló események és kiállítók. Az idei évben a Hangfoglaló Magyarország zenei verseny döntőjével gazdagodik a délelőtti koncertprogram.

 

Címkék: Hangfoglalás 2012 SYMA Sport- és Rendezvényközpont AudioZÓNA