XONE:DJ Termékek

 2011.05.07. 11:32

DJ keverők

XONE:22

A XONE:22 egy két csatornás, analóg DJ keverőpult, mely professzionális képességekkel rendelkezik, és csúcsminőségű hangzást biztosít. Ez az első olyan modell, mely a kezdő DJ-k számára is biztosítja a minőségi megszólalást, és felhasználási módot - a teljes vágásra képes isolator/EQ, a pontos hangszint kijelzés, magas minőségű fader-ek, valamint a professzionális sztenderdeknek megfelelő 'headroom' mind-mind olyan tulajdonságok, melyeket eddig csak a csillagászati összegekért kapható pro-mixerekben találhattunk meg.

 A VCF Fader rendszer Lite verziója is beépítésre került a XONE:22-be; ez ebben a kategóriában teljesen egyedülálló újítás - a VCF filter rendszer Low-Pass és High-Pass filtereket biztosít, valamint  Frequency Sweep és Resonance Control beállításokat is végezhetünk rajta.

A XONE:22 összes csatornája +9dB/Off 3 sávos total kill EQ-val van ellátva. A sávokat az Effect loop-on keresztül effektezhetjük.

A klubokban való tökéletes használat érdekében a XONE:22-t UV-érzékeny tintával feliratozták, így klub környezetben nem csupán jól néz ki, de sokkal könnyebben is olvashatóak a kezelőfelületen található feliratok.

 

XONE:22 adatlap letöltés
 

 



XONE:32

A XONE:32 egy professzionális 3 sávos DJ-keverőpult, mely tökéletesen megállja a helyét professzionális klubok DJ keverőeszközeként is. Hangzása kimagaslóan tiszta, és számos olyan tulajdonsággal bír, mely csak és kizárólag a csúcskategóriás termékekben található meg: a legendás XONE VCF filter-rendszer is beépítésre került, mely High-Pass, Band-Pass, valamint Low-Pass módokban üzemel, illetve Resonance Control és LFO paraméterekkel is el van látva.

A korszakalkotó Transmute gomb a crossfader állásának függvényében ki-be kapcsolja az inaktív csatorna jelét.

A másik egyedi paraméter a XONE:22-n a DRS (Digital Recall Settings), melynek segítségével a VCF Filter beállítások menthetők a 4 digitális memória slot valamelyikébe.

Az AUX send, a Crossfader karakterisztika beállításának lehetősége, valamint a mikrofon és és fejhallgató aljzatok láttán nem csoda, hogy a tesztek és leírások hasábjain olyan jellemzések olvashatók, mint "komoly, de élvezettel teli használatot tesz lehetővé", vagy "semmi sem közelíti meg a XONE:32-t"...

 

XONE:32 adatlap letöltés
 

 



XONE:42

A XONE:42 egy új, kompakt kialakítású, 4-csatornás DJ mixer, mely USB audio interfésszel van ellátva, és kifejezetten a DJ-k számára lett kifejlesztve, minden olyan tulajdonsággal felvértezve, melyek a hobbi felhasználóktól kezdve egészen a professzionális lemezlovasokig mindenki számára ideális eszközzé teszik.

A XONE:42 kialakításának egyik fő érdekessége a X-FX vezérlő potméter, mely lehetővé teszi, hogy csatornáink jelét egy külső effektprocesszorba küldjük, és visszavezetve kombináljuk azt a legendás VCF analóg filter rendszerrel.

A keverőpulton egy USB-port is található, mely könnyű összeköttetést tesz lehetővé számítógépünkkel - ily módon lejátszhatunk digitális audio file-okat laptopunkról, vagy akár rögzíthetjük is mixeinket.

A XONE:42 annyi érdekes és hasznos tulajdonsággal bír, hogy gyakorlatilag bármilyen környezetben megállja a helyét!

XONE:42 adatlap letöltés
 



XONE:62

A XONE:62 egy 6 csatornás professzionális DJ-keverő, mely mára ipari sztenderddé nőtte ki magát a klubok és egyéb szórakozóhelyek DJ-setup-jait illetően. Kristálytiszta hangjának és kreatív funkcióinak köszönhetően ismert és alapvető DJ eszközzé vált az elmúlt idők során. A négysávos EQ, a VCF filter rendszer, az AUX aljzat, a 10 stereo bemenet mind-mind egyedülálló megoldássá teszik ezt a remekbeszabott eszközt, melyekkel akár 4 lemezjátszót, 2 mikrofont, szintetizátorokat, sampler-eket, valamint CD-, és MP3 lejátszókat is beköthetünk egy és ugyanazon rendszerbe. A XONE:62 jelenleg az egyik leginkább tekintélyparancsoló DJ-megoldás a klubok és szórakozóhelyek számára.

XONE:62 adatlap letöltés
 


 

XONE:92

A világ leginnovatívabb DJ mixereinek létrehozójaként az Allen & Heath számos olyan módszert alkalmaz termékeinek tervezésekor, melyek biztosítják a DJ-k számára a kellő flexibilitást és kreatív felhasználási módot. A DJ-k új generációja, mely még inkább kifinomult módszereken nőtt fel, megkövetelte, hogy az A&H egy igazán sokoldalú megoldást hozzon létre.

A XONE:92 bármely szituációban képes a performansz központi elemeként működni - egy sokoldalú, minden igényt kielégítő mixerről van szó, mely stílustól függetlenül megállja a helyét, legyen az techno, trance, vagy house.

Az új, érdekfeszítő MIDI kimeneti opciótól kezdve, mely lehetővé teszi MIDI-alapú software-ek és hardware eszközök vezérlését (pl. Ableton Live, KORG KAOSS PAD), valamint a két független VCF filter használatát (akár együttesen is), a XONE:92 bármelyik DJ igényeit kielégíti. Természetesen a XONE:92 is az Allen&Heath termékekre jellemző minőséggel és kivitelezési színvonallal párosul.

XONE:92 adatlap letöltés
 



XONE:02

Battle/Scratch keverő

A bemenetektől egészen a kimenetek kivitelezéséig, a XONE:02 keverő minden részletét illetően a világ legjobb battle / scratch mixerének lett tervezve. A crossfader Penny & Giles VCA design, cserélhető, mindkét csatornán találunk hangszín-contour szabályzót, melyek szintén könnyen cserélhetők az acél előlap levétele után. Az előlapon a potméterek környezete szabadon lett hagyva a jobb használhatóság végett, a panoráma és EQ szabályzók alacsony profilúak. A forrásválasztó kapcsolók egyéni kényelmi szempontok szerint forgathatóak.

XONE:02 adatlap letöltés
 



XONE:DB4

A XONE:DB4 egy korszakalkotó keverő, mely egyben az Allen & Heath legfejlettebb DJ-eszköze. Minden egyes funkció kialakításakor azt vették figyelembe az A & H mérnökei, hogy eme funkciók a lehető legjobban elősegítsék a DJ-k kreatív munkafolyamatait.

Az iLive professzionális turné FX rendszerből kiindulva az A & H olyan effekt algoritmusokat fejlesztett ki, melyek BPM-centrikus kialakításukkal, akkurátus spektrális hatásukkal bármely DJ-környezetbe könnyedén illeszthetők. Miután a loop-ok és az effektek automatikusan a lejátszott track tempójához kerülnek szinkronizálásra, könnyedén létrehozhatók lendületes loop-kompozíciók, groove-ok, melyek pontosak lesznek, és mellőzik a szoftverek és laptopok használatakor esetlegesen fellépő problémákat.

A hab a tortán a sokoldalú bemeneti mátrix, melynek segítségével bármely hangforrás választható tetszőleges csatornán, akár az összesen is. Különböző módon effektezhetjük ugyanazon hangforrást, más és más csatornákon, ezeket összekeverhetjük, átúsztatást végezhetünk, függően a crossfader beállításaitól, de például egy csatornáról mintázott loop vissza is játszható a szett későbbi szakaszai során. Az Allen & Heath innovatív input matrix rendszere kimagaslóan sokoldalú felhasználhatóságot eredményez.

 


XONE:DB4 adatlap letöltés
 

 


 

XONE:DB2

Az Allen & Heath egy teljesen digitális, professzionális DJ mixer, mely két rendkívül hatásos FX-engine-nel van ellátva, és gyakorlatilag a XONE:DB4 minden fontos jellemzőjét magában hordozza egy megfizethetőbb, kisebb kivitelezésű verzióban.

 

 

A DB4 négy bemeneti csatornával rendelkezik, melyek bemeneti mátrix elrendezésben konfigurálhatók - kedvünk választhatunk a négy analóg, négy USB, illetve két digitális forrás közül. A DB4-ből ismert, három konfigurációban használható EQ is bekerült a DB2-be - használhatjuk hagyományos aszimmetrikus EQ-ként, total Kill módban, vagy felül- illetve aluláteresztő szűrőként, állítható rezonanciával. Mindegyik csatorna kiküldhető közvetlenül a master kimenetre, vagy a két effektprocesszor valamelyikére.

Mindkét FX engine öt alapvető stúdióminőségű effekt típust kínál, melyek az iLive professzionális turné FX-rendszerből lettek átörökítve. A DB2 esetében ezen algoritmusok DJ-centrikus felhasználásra lettek optimalizálva. Delay, reverb, modulator, resonator, damage típusú effektek közül választhatunk - mindegyik típushoz előre konfigurált, minőségi megszólalást biztosító preset beállítások tartoznak. A csatornánkénti nagyméretű FX dry/wet potméter rendkívül kézreálló.

A beépített, többsávos USB2 hangkártya lehetővé teszi a felvételt, illetve lejátszást számítógépes audió szoftver segítségével, 4 sztereó send és return jelút segítségével. A DB2 mindegyik vezérlője küld MIDI üzeneteket; a keverőpult a MIDI shift gomb hatására MIDI kontrollerként is használható, így az FX választó kontrollerek és küldenek MIDI üzeneteket anélkül, hogy a keverőpult beállításai módosulnának.

A DB4-hez hasonlóan a DB2 is rendelkezik az X:LINK aljzattal, melynek segítségével csatlakoztathatjuk az új K2 MIDI kontrollert.

 

 



XONE:464

Amikor az Allen & Heath mérnökei egy klub mixer tervezésére adták fejüket, a DJ-k és a klubok technikusainak elvárásait egyaránt teljesíteni kívánták a XONE:464 keverő megalkotásával. A XONE:464 ugyanazon eljárásokkal készül, mint a professzionális A & H turné rendszerek, így kiemelkedő teljesítményt és audio minőséget biztosít. Egyedülálló analóg szűrői és 4 sávos aszimmetrikus EQ-i révén kreatív eszközzé teszik a DJ-k számára. 4 teljesértékű mikrofon/vonali szintű bemenete alkamassá teszi akár DJ szettek és élő performanszok összehangolására is.

XONE:464 adatlap letöltés


 



XONE:S2

 


Installációs/DJ mixer

A XONE:S2 a legideálisabb installációs DJ mixer megoldás klubok, bárok számára, valamint mobil szórakoztatási célokra. Magában foglalja a XONE széria megújult funkcióit, köztük a három sávos total kill EQ-t, VCA crossfader potmétert állítható görbével, valamint a legendás XONE analóg szűrő rendszert is, mely a négy fő csatorna bármelyikéhez hozzárendelhető; mind rotary, mind pedig lineáris csatorna fader-ek használatára lehetőség nyílik a XONE:S2-vel.

A XONE:S2-be egyedülálló módon beépítésre került egy USB audio interfész is, mely egyaránt alkalmazható lejátszásra és felvételre is, de FX loop létrehozására is használhatjuk. A XONE:S2 speciális funkciói, mint például a kimeneti limiter rendszer, az alarm input, az extra sztereo RCA bemenet az előlapon (vendég DJ-k számára) mind-mind kiváló segédeszközzé teszik a mixert a klubok technikusai és üzemeltetői számára.

XONE:S2 adatlap letöltés
 




DJ kontroller eszközök

 

XONE:K2

Az Allen & Heath bemutatja a XONE:K2-t, mely egy MIDI kontroller és audió interfész egyben - négy csatornás hangkártyát, konfigurálható, három színű megvilágítással rendelkező MIDI kezelőfelületet nyújt a felhasználók számára. USB tápellátással rendelkezik; az X:LINK aljzattal csatlakoztatható más XONE eszközökhöz.

 

 

A K2 minden MIDI-kompatibilis DAW szoftverrel és népszerű DJ-szoftver rendszerrel képes együttműködni (Ableton, Traktor Pro, Serato Scratch Live). 52 vezérlővel rendelkezik - 12 analóg és 6 végtelen encoder nyomókapcsolóval, 4 lineáris tolópotméter, valamint 30 háttérvilágított performance kapcsoló segíti a teljeskörű MIDI vezérlést. A felsorolt vezérlőkkel összesen 171 MIDI control üzenetet képes küldeni 3 layer-re elosztva. Az eszköz MIDI kezelőfelülete a felhasználó által konfigurálható, így Open Architecture Mode (váltható layer-ek) és Latching Layers Mode (fix layer használat) is rendelkezésre áll.

A K2 beépített négycsatornás hangkártyával rendelkezik, mely 44.1 és 48 KHz-en is képes működni - minden csatorna a PC-n fut - 2 sztereó csatorna használata válik így lehetővé, mely tetszőleges konfigurációkban használható.

Két K2 együttes használata is lehetséges az Allen & Heath X:LINK protokollja segítségével. Az X:LINK hagyományos RJ45 csatlakozó aljzattal operál, melyen keresztül adatátvitelt és tápellátást is biztosít, ezáltal a DAW-unkat egy USB-porton keresztül köthetjük össze két K2 kontrollerrel.

A XONE:K2 strapabíró műanyag házzal és fém előlappal rendelkezik, és az A&H egyéni potméter kialakításával rendelkezik. Tartozékként hordtáska is jár hozzá.

 

 

 


XONE:1D

Robosztus kivitelű USB-s MIDI vezérlő és MIDI port

Optimális kontroller felület bármilyen zenei szoftver és külső eszköz vezérlésére. Egyszerre 43 féle kontrollt használhatunk (4 toló, 8 forgó potméter, 16 kapcsoló, és egy jog tárcsa). Az ismert DJ szoftverekkel kompatibilis, de bátran használhatjuk házi stúdió környezetben is. (zeneszerkesztés). Független MIDI portján keresztül külső hangszereket is vezérelhetünk vele (pl.: szintetizátorok, groovebox-ok).

 

XONE:1D adatlap letöltés

 

 



XONE:2D

 

 


Hangkártya és MIDI kontroller egyben 

A 2D egy 9 csatornás (USB2.0) hangkártya és egy teljes értékű MIDI vezérlő érdekes és praktikus kombinációja. Kimondottan kreatív DJ-knek lett tervezve a jelenleg használatos zenei szoftverek hatékonyabb kezeléséhez . (Ableton Live, TraktorDJ stb...)

A MIDI vezérlő felület megegyezik a  XONE 3D-ből ismert ergonómikus kialakítású kontrollerrel.. A 24-bit 96 kHz-es felbontású hangkártya nagyon jó hangminőséget eredményez. A bemeneteknél mic, line és phono típusok között választhatunk. További fejlett funkciói révén az eszköz képes az analóg bemenetekről MIDI órajelet generálni külső eszközök és a szoftverek számára. 

 

XONE:2D adatlap letöltés



XONE:4D


20 csatornás USB audio interface

Az újító szellemű XONE:3D utódja, a XONE:4D egy egyedülálló DJ performansz kontroller, amely lehetővé teszi a számítógép-alapú digitális audio használatát a hagyományos értelemben vett DJ-munkakörnyezetben.

A XONE:4D egy teljes értékű, csúcsminőségű analóg DJ mixer 105 MIDI kontrollerrel és egy 96 KHz/24-bit-es, 20 csatornás saját tervezésű Allen & Heath USB 2.0 hangkártyával ötvözve. Segítségével a DJ-k nagy mértékben növelhetik digitális setup-juk használata során alkalmazott lehetőségek számát, így például négy deck is használható egyszerre NI Traktor-ban, vagy épp professzionális multitrack rögzítésre is használható Ableton Live-val, vagy Pro Tools-szal. A XONE:4D teljes kompatibilitást biztosít a Native Instruments Traktor Scratch timecode vinyl rendszerével.

 

XONE:4D adatlap letöltés
 

 



XONE:DX


 

Professzionális MIDI USB DJ kontroller - 4 deck-es Serato ITCH szoftverrel való teljes kompatibilitás

Az Allen & Heath és a Serato együttműködésének gyümölcse a XONE:DX, mely egy MIDI kontroller és USB hangkártya teljes mértékű Serato ITCH kompatibilitással. Nagy számú MIDI control üzenetet képes kezelni, több külső bemenettel rendelkezik, valamint két dual-layer deck szimulációt is kínál a felhasználók számára - ezen tulajdonságai teszik a legkiválóbb ITCH kontrollerré.

 


XONE:DX adatlap letöltés
 

 


XONE Patchbay

 

XONE:PB



A XONE:PB egy DJ-k számára készült patchbay, melynek segítségével könnyen kapcsolatot teremthetünk a keverőnk bemenetei, valamint audio eszközeink kimenetei között. Ha hangkártyát, effektet, vagy monitorládát szeretnénk a rendszerünkbe iktatni, ez csak egy mozdulatunkba kerül. Az előlapon található kapcsolókkal könnyen duplikálhatjuk az audio jelünket. Találhatunk még rajta két kapcsolható zajszűrőt, mely segít megszüntetni a kellemetlen zajokat, ezen felül egy plusz közös földeléssel is el van látva az eszköz. TimeCode Vinyl rendszerek használatához is tökéletes kiegészítő.  Ez az eszköz jó szolgálatot tehet, ha nagyobb rendszerben gondolkodunk, illetve ha házi dj/producer stúdiónkat flexibilisebbé szeretnénk tenni. 

 

XONE:PB adatlap letöltés
 

 



XONE fejhallgatók

XONE:XD-20

 

 

A XONE széria a legjelentősebb klubok és DJ-k számára az első számú választásnak bizonyult az elmúlt idők során. Legyen szó új lemezek meghallgatásáról vagy csak kikapcsolódás céljából történő zenehallgatásról, a XONE XD-20 fülhallgató ugyanazon minőséget nyújtják, mint DJ-centrikus szériatársai.

A XONE XD-20 akusztikus jellemzői elektronikus zenei felhasználásra lettek optimalizálva, kimagasló mélytartománybeli, illetve magas frekvenciás megszólalással. Könnyű és kényelmes kialakításuk révén elősegítik a zavartalan zenehallgatást.

XONE:XD-20 adatlap letöltés

 



XONE:XD-40

 

Professzionális monitor fejhallgató

Az XD-53 sikere igényt teremtett egy  kisebb méretű, de minőségében a XONE szériát képviselő DJ fejhallgatóra. Az XD-40 egy zárt, könnyített kivitelű, belépő szériás DJ fejhallgató, mely méltó társa az X-53-nak.

A hangsúlyos mélytartománybeli megszólalás határozott, részletgazdag közép- és magastartománybeli teljesítménnyel párosul. Könnyű kialakításából adódóan hosszútávú használat során is kényelmes a viselete.

XONE:XD-40 adatlap letöltés
 



XONE:XD-53


Professzionális monitor fejhallgató

 

A XONE:XD-53X kimondottan professzionális DJ-k számára fejlesztett, zárt fejhallgató.(Circumaural) Tökéletes monitorozási lehetőséget nyújt előadás közben. A XONE széria mixereinek méltó kiegészítője. Teljesen kizárja a külvilág zajait, és kiemelkedő hangminőséget nyújt mixelés közben. Stúdió célokra is alkalmas.

Számos világsztár is használja, köztük:

John Digweed
Ralph Lawson
Andy Barlow
Nick Warren
Chris Healings (Hybrid)
Chris Liebing
Richie Hawtin

XONE:XD-53 adatlap letöltés

 

A bejegyzés trackback címe:

https://xonedj.blog.hu/api/trackback/id/tr242889362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása