Üdvözlet minden DJ-nek!

Az Allen & Heath XONE szériájának egyik legmeghatározóbb tagja, a XONE:DB4 sokoldalú felhasználhatósága mellett ultra-hatásos effekt algoritmusokkal is büszkélkedik, melyekkel tetszőleges módon befolyásolhatjuk audió csatornáink jelét, legyen szó analóg vagy digitális forrásról.

 

 

Az eszköz működéséről és egyedülálló funkcióiról előző cikkeinkben, illetve a termékleírások között is olvashattatok már. A XONE:DB4 lelkét a Quad FX Core DSP Engine képezi, mely fejlett digitális technológia révén lehetővé teszi, hogy az eszköz összes csatornája saját FX bankkal és automatikus BPM-számlálóval rendelkezzen. Az ilyen fokú flexibilitás teljesen egyedülálló még a legfejlettebb DJ-keverők körében is.

Az effekt algoritmusok a fejlett BPM-számlálónak hála svájci óramű pontossággal követik az audió jel tempóját, így a ritmikai alapú effektek tökéletesen alkalmazhatók bármely szituációban. Ez a looper esetében jelenti a legnagyobb előnyt, de például a delay típusú effektusok számára is elengedhetetlen a pontos működés, ami a DB4 esetében garantált.

A XONE:DB4 összesen 5 különböző típusú effekt algoritmust kínál a felhasználóknak, melyek mindegyike kifejezetten DJ-centrikus használatra lett tervezve. Aki már jártas egyéb DJ-pultok, illetve effektprocesszorok használatában, biztos lehet benne, hogy az A&H által nyújtott palettában minden alapvető algoritmust megtalál, valamint számos egyéb, újító szellemű megoldással is gazdagodik a DJ-eszközkészlete. Számos delay, reverb, modulator, resonator és damage beállítás közül választhat, aki a DB4 mellett dönt.

 

 

Az effektezés kifinomult jellegű a DB4-en: minden sáv mellett gombbal jelölhetjük ki, melyikre vonatkozólag szeretnénk a jobb oldalt elhelyezkedő effekt modulon beállításokat végezni. Az éppen aktív csatorna beállításait a kijelzőn követhetjük nyomon. A megfelelő effekt patch kiválasztása után már csak az a dolgunk, hogy az eredeti jel és az effektezett jel arányát beállításuk a kézreeső, nagyméretű tekerőpotméterek segítségével. A XONE:DB4-en az effektezés pofonegyszerű és dinamikus. 

Az alább felvételen egy mókás stílusban tálalt effekt algoritmus-bemutatót láthattok - a Noise Generation megszólalásának jellegéhez híven annak bemutatása ugyanis az űrben történik, és a demonstráló vegyvédelmi ruhában ismerteti annak működését, egy macskával koprodukcióban :)! És ez nem vicc, ha nem hiszitek, tekintsétek meg magatok! A videó bohókás feeling-je mellett a bemutatott algoritmus hatása sem elhanyagolható, ugyanis a Noise Generation preset igen izgalmas űrbéli effektusok létrehozására alkalmas, mely különösképp az aktuális elektronikus zenei stílusok (pl. electro house) kedvelői számára lehet érdekes! Jó szórakozást!

 

 

 

Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://xonedj.blog.hu/api/trackback/id/tr732982139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása