Sziasztok!

Dubfire (polgári nevén Ali Shirazinia) is a XONE:DB4 mellett tette le voksát - a Mannheim-i Timewarp fesztiválon tömegeket megmozgató szettjének előadásában központi szerepet kapott az Allen&Heath professzionális DJ-mixer/audió interfész zászlóshajója.

Aki még nem ismerné e nevet: az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb elektronikus zenei formációja, a Deep Dish egyik tagjáról van szó. Az iráni származású, amerikai DJ és producer a Grammy-díjnyertes formáció egyik feleként a progresszív house szcéna ikonikus alakjává vált.

 

Jelenlegi munkássága azonban stílus tekintetében némileg eltér a Deep Dish hangzástól: Dubfire néven techno, minimal és house zenékből felépített szettjeire tomboltak már partizók világszerte.

Dubfire jelenlegi zenei megközelítéséhez remekül passzol a XONE:DB4. Az idei Timewarp fellépésének már az Allen&Heath mixerével láthattuk őt. Összetett digitális eszközöket alkalmazó DJ lévén Dubfire élő fellépési stílusa is megkövetel egy olyan központi keverő eszközt, mely a hagyományos keverők tudása mellett képes a digitális hangforrásokat is fogadni, emellett pedig olyan haladó funkciók használatát teszi lehetővé, amelyekkel gond nélkül érdekessé, változatossá és lendületessé teheti fellépéseit.

 

 

Dubfire fellépéseken használt setup-ja saját bevallása szerint folyamatosan változik, formálódik aktuális ötletei és igényei alapján, de az állandóan alkalmazott eszközök közé tartozik a XONE:DB4. A 2011-es Timewarp felvételen számos digitális DJ-eszközt alkalmazott: egy laptop-ot, melyen Traktor futott, két NI Kontrol X1 vezérlőt, valamint egy Maschine-t, melyet egy iPad-dal vezérelt. Ezt az összetett eszközparkot az alábbi felvételen is látható módon kifogástalanul összegezte a XONE:DB4.

Az eszköz fő előnyeként a sokoldalúság mellett a fellépés során sűrűn alkalmazott effektek működését említi Dubfire a vele készült interjú felvételen. A 3 sávos EQ muzikális karaktere, a filter megszólalása, a gyorsan és könnyen variálható paraméterek (többek között a delay értékek) mind-mind hozzátartoznak a XONE:DB4 által nyújtott, minőségi DJ-zési élményhez. A könnyű kialakítás hordozhatóságot kölcsönöz az eszköznek - Dubfire említése szerint teljes fellépő eszközparkját képes pár perc alatt üzembe helyezni akár a hotelszobájában is, hála a XONE:DB4-nek.

 

 

 

Címkék: dubfire xonedj.blog.hu xone:db4 dj mixer audio interfész

A bejegyzés trackback címe:

https://xonedj.blog.hu/api/trackback/id/tr273218140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása