Üdv minden kedves olvasónknak!

Újabb DJ-legenda tette le voksát az Allen & Heath professzionális DJ-keverőpult/audió interfésze mellett - John Digweed, korunk egyik legnevesebb lemezlovasa, producere, az elektronikus zene egyik prominens kiadójának alapítója tért át a DB4 használatára.

 

Fotó: www.electricplums.com

 

Partizók tömege élvezhette már John Digweed korszakalkotó szettjeit az elmúlt több, mint két évtized során. Az úriember már az acid house korszakában is jelentős szereplője volt az elektronikus tánczene világának, mára pedig neve egybefolyt a progresszív house hangzással, de felesleges lenne munkásságát műfaji jelzőkkel körülhatárolni, hiszen az elektronikus zenei hangzások alakulásával ő maga is időről időre megújul, és előremutató produkciókkal bombázza a közönséget.

John Digweed már régóta erősíti az Allen & Heath felhasználók táborát, így hát nem is csodálkozunk azon, hogy végül ő is a XONE széria eme gyöngyszeme mellett döntött. A DB4 képezi John jelenlegi turné setup-jának központi részét.

 

 

"A XONE:62 megjelenése óta használom az Allen& Heath keverőit, mindig is nagy kedvelője voltam a gyártó termékeinek, így minden fellépésen az A&H modelljét használom. DJ-ként fontos, hogy számíthass az általad által használt felszerelésre. A XONE:DB4 egy stabil, jól megépített keverőpult kimagaslóan tiszta, vastag hangzással."

A művész úr már több hónapja élesben teszteli a XONE:DB4-et, az egész földet körülölelő turné állomásai során.

"Nagyon jónak tartom az eszköz kialakítását, mely a XONE:92-höz hasonlóan jól átgondolt. A fontosabb gombok háttérvilágítással rendelkeznek, mely remekül jön, ha sötét környezetben zenélek, ráadásul a háttérvilágítás színének változásából egyúttal nyomon is követhetem, milyen módban is használom épp a keverőt."

Digweed turné setup-ja jelenleg a XONE:DB4-ből és három CDJ-deck-ből áll.

"Ez egy igen egyszerű setup, hála a DB4-nek, mely gyakorlatilag minden fontos eszközt tartalmaz, így nincs szükség semmilyen egyéb eszközre a lejátszókon és magán a DJ-pulton kívül. SD kártyáról játszom le zenéimet a CDJ-ken keresztül; a DB4 kiváló eszköz arra, ahogyan én szeretek fellépéseim alkalmával zenélni. Az input matix egy zseniális találmány! Lehetőséget ad arra, hogy villámgyorsan csatornát váltsak, illetve az éppen lejátszott dal azonnali effektezése is adott. Nagyon kedvelem a DB4 effekprocesszorának delay, reverb, distorsion algoritmusait. EQ tekintetében is kiválóan helytáll az eszköz. Az Isolator mód igen hasznos számomra, hiszen segítségével nagyon hatékonyan tudom eltüntetni a lejátszott dal egyes elemeit, és bekeveréskor finoman csökkenteni tudom a mély- és középhangokat."

Az FX-szekció kínálatáról is csak szuperlatívuszokban tudott nyilatkozni.

"Nagyon széles a választék, és ténylegesen stúdió minőségűek az algoritmusok. Még a teljes lista felét se próbáltam ki, gyakorlatilag határtalan számú effektezési lehetőséget biztosít az eszköz, mely segítségével szettről szettre újabb és újabb hangzásokkal operálhatok."

Íme a teljes angol nyelvű interjúról szóló Allen & Heath felvétel:

 

 

Címkék: john digweed xone:db4

A bejegyzés trackback címe:

https://xonedj.blog.hu/api/trackback/id/tr264356885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása