Helló mindenkinek!

Ki ne ismerné Deadmau5-t, a kanadai electro-house producert? A rendkívüli népszerűségnek örvendő előadóról közismert, hogy kifejezetten a modern felfogású, számítógép-centrikus zenélésre eszküszik mind zeneírás, mind DJ-zés terén. Az aktuális electro-house őrület egyik legmeghatározóbb alakjának számító Deadmau5 már rengeteg rajongót szerzett magának energikus szettjeivel - állítása szerint mindig a haladó felfogás híve volt, ennek megfelelően az előremutató audio megoldásokat részesítette előnyben.

Deadmau5 esetében a mérlegelés szempontja mindig a hatékonyság volt. Több, vele készült interjúban is részletezte már a digitális zenekészítés iránt érzett elkötelezettségét, sőt, azt is kifejtette, hogy kifejezetten értetlenül szemléli azokat, akik még mindig a  szerinte elavult technológiákat használják. Ezzel a szemlélettel hosszasan lehetne vitatkozni (hatékonyság vs. kellemesen emberi analóg sound), azonban Deadmau5 eredményei magukért beszélnek.

Fellépésein mindig rendkívül dinamikusan kezeli az általa használt eszközparkot, melynek alapvető eleme a laptop Ableton Live-al, különböző stílusú és megközelítésű MIDI kontrollerek, valamint egy DJ MIDI kontroller/mixer, mely jelen esetben a XONE:3D. Deadmau5 közelmúltbeli fellépésein az Allen&Heath XONE:4D-t is beemelte setup-jába.

Érdemes megtekinteni az alábbi videót, melyen az újonnan beszerzett XONE:3D-n láthatjuk őt egy energikus electro-house szett játszása közben. A sűrű loop-ing és a súlyos fűrészfog-bassline-ok gyakori ki-be kapcsolgatása, valamint a meglepő elemek beemelése elmaradhatatlan elemei Deadmau5 show-jainak - a videót megtekintőknek természetesen bőven lesz részük ilyen és hasonló elektronikus gyönyörökben! Jó szórakozást!

Deadmau5 további munkáit, egyéb érdekességeket, így interjúkat, turné-felvételeket találhattok Youtube-csatornáján

 

 
Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://xonedj.blog.hu/api/trackback/id/tr552881374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása